es 10jaarTweedehands met Erdman Schmidt

Met de stempel van Erdman Schmidt/Tatteljee in alle openheid een tweedehands tent kopen of een tent verkopen, het kan nu!
 

Een tweedehands tent kopen

Een tweedehands tent kopen is niet gemakkelijk. Hoe bepaal je of een tent kwalitatief goed genoeg is, hoelang deze nog meegaat, of er geen verborgen gebreken zijn en deze de prijs waard is?
Een tweedehands tent met een kwaliteitsstempel van Erdman Schmidt is helemaal nagekeken, eventuele gebreken zijn hersteld en u krijgt er een inschatting van de levensduur bij. Ook kunt u de tent nog laten aanpassen aan uw wensen of er extra's als een gronddeken of luifel bij bestellen.
Kijk hier voor het opzetschema van Erdman Schmidt tenten.

Tips voor het beoordelen van een tweedehands tent.

 

De scheurtest doen is de eerste stap. Doe dit op meerdere plaatsen en wees niet te voorzichtig.
Bekijk het doek goed op kleur. Grote kleurverschillen zijn geen goed teken. Bepaal wat de kleur is geweest aan de binnenkant van het doek en vergelijk deze kleur met de buitenkant van het doek.
Wij krijgen regelmatig klanten in de winkel die recent ergens een tweedehands tent hebben gekocht waarvan al snel blijkt dat deze erger versleten is dan de verkoper had voorgesteld of ze zelf hadden vastgesteld. Twijfel je aan de staat van een tent of wil je een onafhankelijk oordeel? Wij bekijken de tent gratis.

 


Een tent verkopen

Kampeert u niet meer of heeft u inmiddels een andere tent en denkt u dat uw oude tent nog geschikt is voor meerjarig gebruik (heeft u de scheurtest al uitgevoerd op het tentdak)?
Dan kunnen wij u helpen de tent op een open en transparante manier te verkopen.

 1. Meldt de tent aan per email met een uitgebreide beschrijving.
  Vermeldt in ieder geval de exacte naam van de tent, het materiaal (katoen of nylon), de leeftijd van de tent, de huidige staat inclusief mogelijke gebreken, het gebruik in het verleden en eventuele extra's die meegeleverd worden zoals een gronddeken of een luifel. Graag ontvangen we ook een of meer foto's, zeker wanneer het een niet-Erdman Schmidt tent betreft.
  Aan de hand van deze informatie schatten wij in of de tent voor verkoop geschikt is.

 2. De tent langsbrengen.
  We beoordelen de tent ter plekke op levensduur en verkoopbaarheid, en bepalen in overleg de verkoopprijs.
  Mocht u niet in staat zijn de tent langs te brengen, kunt u deze in overleg ook naar ons opsturen.
  We verwachten dat de tent schoon wordt aangeleverd en behouden ons altijd het recht voor een tent te weigeren. Eventuele kosten voor het retourneren zijn voor uw rekening.
 3. Wij beoordelen de tent nauwkeurig en herstellen eventuele gebreken.
  Hierbij controleren we de gehele tent (doek, stiksels en ritsen), maken we de stokken en haringen schoon en voeren zo nodig herstelwerkzaamheden uit.
  Hieraan zijn kosten aan verbonden, die bij verkoop voor rekening van Tatteljee zijn. In geval de tent niet binnen 1 jaar is verkocht, of de eigenaar de tent eerder terughaalt, komen deze kosten voor rekening van de eigenaar.
 4. De tent gaat in de verkoop.
  We bieden de tent aan via onze website, Marktplaats en sociale media. Zodra de tent in de verkoop is ontvangt u een email ter bevestiging, inclusief een overzicht van de gemaakte kosten. De tent zal maximaal 1 jaar ter verkoop aangeboden worden.
 5. De tent wordt verkocht.
  Na verkoop van de tent ontvangt u, na aftrek van de BTW, 60% van de verkoopsprijs. Het bedrag kan naar u worden overgemaakt of u kunt het contant ophalen. Uiteraard kunt u het saldo ook verrekenen met een aankoop in de winkel.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.