peter naaienZolang het onder de naaimachine past....

... kan Tatteljee alle textiele producten repareren, onderhouden en aanpassen.

Textiel dat buiten staat is onderhevig aan het weer: regen, wind en zon (UV-straling). Doek, gaas en ramen kunnen scheuren, stiksel kan losgaan en een rits kan kapot. Wij kunnen alles herstellen!
Kom gerust langs met uw product. Heeft het haast of woont u ver weg, neem dan contact met ons op.

Impregneren
Onderhoud van katoenen tenten en luifels bestaat vooral uit het opnieuw impregneren van het doek. Dit moet iedere paar jaar. Niet alleen om de tent waterdicht te houden maar ook om de levensduur van het textiel te verlengen. Tatteljee/Erdman Schmidt impregneert met een milieuvriendelijk product, niet toxisch, biologisch afbreekbaar en op waterbasis.
Desgevraagd kunnen wij met het impregneren gelijk de tent nalopen en zo nodig kleine reparaties uitvoeren.


Doekreparatie
muisDoek kan scheuren. De oorzaak kan een 'ongeluk' geweest zijn, zoals een doorboring met een puntig voorwerp, of een hongerige muis, maar ook het gevolg van intensief en/of langdurig gebruik. Afhankelijk van de oorzaak kan Tatteljee het gat repareren of
(een gedeelte van) het doek vervangen.
Tatteljee maakt ook losse daken en delen, eventueel gebaseerd op het oude deel.

scheurtestWanneer er een scheur ontstaat in uw tentdak is het onze ervaring dat in ± 40% van de gevallen het tentdoek gaar is. Door invloed van UV licht wordt uw dak kwetsbaar. Wij testen dit door parallel aan de bestaande scheur nog een scheur te maken. Gaat dit gemakkelijk, dan is het dak op. Moet je hard trekken aan de stof om een scheur te maken, dan kan de tent nog een jaartje mee. Neem dan wel voor de zekerheid tape en plastiek mee.

scheurtest naHet onderstaande filmpje geeft duidelijk aan dat het tentnylon op is.
Deze test doen wij ook met katoen.
https://www.youtube.com/watch?v=N4P8T0jPsIo&feature=youtu.be


Ritsen
schuiversRitsen zijn het meest kwetsbare deel van textiele producten, maar vaak ook gemakkelijk te herstellen. Het meest voorkomende probleem bij kapotte ritsen is dat de schuiver versleten is waardoor de rits niet meer mooi dichtgaat of na het sluiten weer opensplijt. Door het gebruik zijn er in de schuiver groeven ontstaan (foto links). Hierdoor kunnen de tanden van de rits niet meer goed in elkaar schuiven. Dit is simpel op te lossen ritsendoor de schuiver te vervangen voor een nieuwe. Ook kan er schade aan de tanden van de rits ontstaan, waardoor deze vervangen moet worden.

Extra rits op tent, per meter € 24,00
Rits vervangen tent, per meter € 35,00
Rits vervangen kleding, per meter € 74,00
Schuiver vervangen € 7,00 - € 21,00


Stiksels
stikselEen veel voorkomend probleem bij vooral boten en voortenten van caravans: het doek is nog in prima staat, maar de stiksels vallen uit elkaar. Vaak wordt er polyester/katoen garen gebruikt, wat opzwelt wanneer het regent, heel belangrijk om lekkage te voorkomen . Nadeel is wel dat katoen als natuurproduct verteert.

Wij kunnen over alle naden heen stikken zodat uw overkapping, zeil, doek e.d. nog jaren mee kan gaan.

Kosten € 65,- per uur.

 

Aanpassingen
extra gaas tent
Regelmatig worden wij gevraagd om aanpassingen aan bestaande producten te maken, zoals extra gaten voor ventilatie of ramen voor extra daglicht.


ventilatie boot2ventilatie boot1gaas3gaas4

tipi dakramen buitentipi dakramen binnen

ventilatie5