Na een actieve dag is een goede nachtrust belangrijk. Een goede slaapzak is daarbij onmisbaar. Een slaapzak moet aan uw persoonlijke eisen voldoen. Een te dikke, te lange of te uitgebreide slaapzak kan te zwaar of onnodig duur zijn. De isolatiewaarde van een slaapzak zegt niet alles. Luchtvochtigheid, wind, bodemisolatie en het model van de slaapzak spelen een grote rol bij de eigenlijke isolatiewaarde van de slaapzak. Een slaapzak die voor u te koud is kan voor een ander warm genoeg zijn - of zelfs te warm - onder dezelfde omstandigheden. Tatteljee heeft een aantal standaardslaapzakken in de collectie. Daarnaast kunnen we een slaapzak aan uw persoonlijke wensen aanpassen. Tochtslurf, capuchon of wat extra dons in het voeteneinde zijn enkele van de vele mogelijkheden.

tenen

slaapzak

slaapzak

slaapzak

Standaard slaapzak


• De rits is op de buitentijk geplaatst om zo veel mogelijk tocht tegen te gaan

• De compartimenten worden gevormd met schotten tussen de binnen- en buitentijk

• Een dubbele schuiver op de rits waardoor het voeteneinde apart geopend kan worden


• Klittenbandstrook waaraan toplaken, lakenzak of capuchon bevestigd kan worden

• Snoerkoord in bovenrand

• Slaapzak in rolhoes en foedraal

• Alle modellen zijn koppelbaar tot tweepersoons slaapzak

Maat: Een te krappe slaapzak is onaangenaam. De ideale lengte voor een dekenmodel slaapzak is uw lichaamslengte plus 25 cm. Een model met capuchon moet ongeveer 45 cm langer zijn dan de lengte van het lichaam. Een breedte van 80 cm is standaard, een breedte van 90 cm kan extra comfortabel zijn. De keuze van het model is erg persoonlijk. Een dekenmodel kan als dekbed gebruikt worden. Een mummiemodel is door het kleinere oppervlak lichter en warmer.
In onze showroom bespreken wij graag alle mogelijkheden met u. Hiernaast kunt u de prijzen van afwijkende maten zien.
centimeter
eiderdons Dons: Tatteljee gebruikt  100% en 90% ganzendons, wat betekent dat ons dons bestaat uit 90% dons en 10% donsveertjes. Bij een standaardvulling gebruiken wij 200 gram dons per vierkante meter 90%. Met deze standaardvulling is het ganzendons in ieder geval warm genoeg tot onder het vriespunt.
Het vulgewicht kunnen we op veel manieren aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Zo is het ook mogelijk om de slaapzak plaatselijk warmer of minder warm te maken, bijvoorbeeld meer dons bij de voeten of juist niet.