Repair & Maintenance

This page is under construction.

peter naaienTenten van Tatteljee zijn zeer duurzaam, mits je er goed voor zorgt.
Berg de tent nooit nat op, maar laat deze eerst helemaal opdrogen. Zodra het doek droog is, is het gemakkelijk schoon te borstelen, mocht dat nodig zijn.
Daarnaast is het van belang de tent eens in de paar jaar opnieuw te impregneren.

Ritsen zijn het meest kwetsbare deel van een tent maar vaak ook gemakkelijk te herstellen. Soms is het alleen een kwestie van een nieuwe schuiver. Tentdoek kan scheuren en stiksels kunnen kapot gaan. Tatteljee doet het onderhoud en reparaties van alle tenten, en desgevraagd passen wij de tent aan naar uw wens.

Tip: gaat u op vakantie en heeft u al een wat oudere tent of de tent lang niet gebruikt, controleer dan minstens 4 weken tevoren de staat van de tent. Wij hebben dan voldoende tijd om reparaties uit te voeren.


Impregneren
Iedere paar jaar moet een katoenen tent of luifel opnieuw geimpregneerd worden. Niet alleen om de tent waterdicht te houden maar ook om de levensduur van het textiel te verlengen. Tatteljee impregneert tenten met een milieuvriendelijk product, niet toxisch, biologisch afbreekbaar en op waterbasis.

Voor prijzen van het impregneren van Erdman Schmidt tenten, zie onderaan deze pagina. Neem voor een prijsopgave voor het impregneren van een ander merk tent contact met ons op. Eventueel kunnen wij gelijk de tent nalopen en zo nodig kleine reparaties uitvoeren.

 

scheur naTentdoekreparatie
Tentdoek kan scheuren.
Wanneer er een scheur ontstaat in uw tentdak is het onze ervaring dat in ± 40% van de gevallen het tentdoek gaar is. Door invloed van UV licht wordt het dak kwetsbaar. Wij testen dit door parallel aan de bestaande scheur nog een scheur te maken. Gaat dit gemakkelijk, dan is het dak op. Moet je hard trekken aan de stof om een scheur te maken, dan kan de tent nog een jaartje mee. Neem dan wel voor de zekerheid tape en plastiek mee.

Het onderstaande filmpje geeft duidelijk aan dat het tentnylon op is. Deze test doen wij ook met katoen. U kunt deze test ook zelf uitvoeren.
https://www.youtube.com/watch?v=N4P8T0jPsIo&feature=youtu.be

Tatteljee maakt losse daken en kan ook een kopie maken van uw versleten dak, want vaak is de binnentent nog in een prima staat.


Ritsen
Ritsen zijn het meest kwetsbare deel van tent en kleding. Maar vaak ook gemakkelijk te herstellen. Het meest voorkomende probleem bij kapotte ritsen is dat de schuiver versleten is waardoor de rits niet meer mooi dichtgaat of na het sluiten weer opensplijt. Door het gebruik zijn er in de schuiver groeven ontstaan (foto links). Hierdoor kunnen de tanden van de rits niet meer goed in elkaar schuiven. Dit is simpel op te lossen door de schuiver te vervangen voor een nieuwe. Ook kan er schade aan de tanden van de rits ontstaan, waardoor deze vervangen moet worden. Tatteljee maakt voornamelijk gebruik van YKK ritsen.

Extra rits op tent, per meter € 24,00
Rits tent vervangen, per meter € 35,00
Rits kleding vervangen, per meter € 74,00
Schuiver vervangen € 7,00 - € 21,00

gaas3Gaas en raam
Gaas en ramen kunnen vervangen worden, en ook op verzoek achteraf nog op de tent worden gezet, bijvoorbeeld wanneer er behoefte is aan extra ventilatie. Ook andere zaken kunnen wij vervangen, toevoegen of aanpassen.
raam reparatiegaas1

tipi raam buitentipi raam binnen
tent extra ventilatieextra ventilatie2

Prijs impregneren tenten

Erdman Schmidt - eenstokkers prijs impregneren
lieveheersbeestje € 41,-
mier, oester, slak € 62,-
pad extra '96 € 77,-
pad extra '96 tl € 135,-
schildpad basis, vuurpad basis € 98,-
schildpad tl/kl, vuurpad tl/kl € 135,-
giraffe, reuzenpad € 135,-
slakkenhuis € 113,-
Erdman Schmidt - tweestokkers prijs impregneren
kever basis, veldmuis basis € 62,00
kever tl/kl, veldmuis tl, salamander kl € 98,00
wesp tl/kl, wespennest, salamander tl € 135,00
krekel tl/kl, krokodil tl/kl, neushoorn tl/kl € 135,00
boerderij, schaap € 98,00


Zorg goed voor je tent!
Tenten van Tatteljee zijn zeer duurzaam en langlevend, zeker wanneer je er goed voor zorgt. Enkele tips:

  1. Goed opzetten en geregeld controleren, voor een juiste verdeling van de krachten.
  2. Verwijder vuil zo spoedig mogelijk, maar laat vogelpoep eerst goed opdrogen.
  3. Gebruik geen reinigingsmiddelen op geimpregneerde tenten.
  4. Zorg ervoor dat de tent droog en schoon wordt opgeborgen.