No tent too big or too crazy

This site is still under construction

showtentenIn de loop der jaren heeft Tatteljee een aantal grote beurs-, expositie- en festivaltenten gemaakt, voor eigen gebruik als ook in opdracht. Hieronder een overzicht van een aantal van deze tenten.
Mocht u vragen hebben over een van deze tenten neem dan contact met ons op.

vulkaan2De Zuidwal
Misschien wel de mooiste tent die ooit door Tatteljee is vervaardigd, geheel uit restlapjes. Vernoemd naar een dode vulkaan in Nederland, die nog immer verantwoordelijk is voor verstoring van het aardmagnetisch veld in een gedeelte van de Waddenzee, is de Zuidwal een krachtig voorbeeld van wat Tatteljee allemaal kan.

vulkaan binnenConcept Zuidwal
De vorm is gekozen zodat de tent op een vulkaan lijkt.
Het dak wordt omhoog gehouden door de schoorsteen boven een vuurplaats zodat de rook midden boven uit het dak komt.
's Nachts verlichten rode en gele ledlampen rond de uitgang van de schoorsteen de rook.

De ingang is zo gemaakt dat als je naar binnen gaat je een barriere tegen komt waar je overheen moet stappen en moet bukken. Op die manier krijg je het gevoel dat je een grot binnen loopt.

In de tent zijn aan de zijkant vier afzonderlijke afsluitbare knuffelkabines ingericht met matrassen, kussens en dekens.
Tussen de kabines is er plaats voor een bar/tearoom, dj/vj en een keuken. En in het midden van de tent is er een ruimte van 7 meter doorsnede om te staan en te dansen. Er is plaats voor 30 personen om ruim te bewegen.

vulkaan monotorenWanneer het feest bezig is en je staat buiten kun je de geluiden die uit de Zuidwal komen ervaren als de geluiden die uit de buik van een vulkaan komen. Met de uitgelichte rook die uit het de krater (schoorsteen) komt is de vulkaan actief tot de laatste vrouw/man staat.

Ontwerp: Peter Jongenelen

 

panoramaPanorama
Een veelhoekige tent die door de multifunctionele zijkanten, die zowel als muur, raam en ingang kunnen functioneren, zeer veelzijdig is in gebruik. Zeer geschikt voor bruiloften en partijen.
Diameter 12 m, hoogte midden 6 m, zijkant 2,10 m
Gemaakt van niet brandbare materialen.
panorama veldpanorama binnen

 

kathedraalKathedraal
De Kathedraal is het grootste product dat Tatteljee tot nu toe heeft gemaakt. Deze tent is gerecycled uit acht bungalowtenten, met een dak dat is opgebouwd uit 26 driehoeken. Bij de vervaardiging bleek dat de laatste vier driehoeken moesten worden gemaakt uit restlapjes, maar het resultaat was zeker feestelijk!
Alle voorkanten van de bungalowtenten zijn bij de Kathedraal aan elkaar geritst om de feesttent rondom dicht te maken. Het uitzonderlijk schuine en hoge dak is bedoeld voor projecties, lichteffecten en om apparatuur op te hangen.
In de tent is plaats voor ongeveer tachtig personen en een band, of een hele kudde schapen.
schaapkathedraal band


Boomtent
boomtent2Voor het Maker Festival Amsterdam op het Marineterrein in 2016, waar veel bomen staan, heeft Tatteljee een expositietent ontworpen om een boom heen: de Boomtent.

boomtent binnenboomtent1


Schuine tent
schuin1Een soort halfopen, de zwaartekracht trotserende tipi, ideaal om onder te zitten werken op een buitenbeurs.

schuin2

 

'Jane'
showtent5Het volgende model tent is gemaakt zodat er een houtkachel in het midden kan staan. Op die manier hebben wij eindelijk af kunnen rekenen met de natte en koude voor- en najaar shows.

showtent3

 

In Memoriam
showtent doodDe afgelopen jaren heeft Tatteljee verschillende tenten versleten bij buitenshows. Tatteljee ontwerpt deze tenten naar de behoefte aan minimale ruimte zodat er geen onnodige grond wordt gebruikt en toch alle producten getoond kunnen worden.