luifel vbosLuifel op Maat

Met een luifel op maat van Tatteljee krijgt iedere buitenruimte een extra dimensie: Droog, in de schaduw en uit het zicht kunt u ondanks het veranderlijke Nederlandse weer heerlijk lang buiten zitten op uw balkon of veranda, in uw tuin, op het terras of op de boot. Staat er een boom in de weg? Dan integreren wij die in het ontwerp.

tipi luifel2Luifels van Tatteljee herken je aan hun eenvoud, duurzaamheid en functionaliteit. Ook zijn ze esthetisch aantrekkelijk en geven een ruimte extra sfeer. Naast kampeerluifels (luifels voor tenten, tipi's en caravans) maakt Tatteljee ook stadsluifels (luifels voor balkons, tuinen en dakterrassen), bedrijfsluifels (luifels voor terrassen, boven ingangen en buitenruimtes), bootluifels (ook wel bootkappen genoemd) en luifels voor alle andere voertuigen, locaties of functies, geheel naar uw wens en op maat gemaakt.

bootzeil transparantStandaard gebruiken wij katoen (180 gr/m2) of ripstop nylon (80 gr/m2). Uiteraard kunnen wij in overleg ook andere materialen gebruiken, zoals bisonyl of PVC.

Zoals bij alle producten op maat van Tatteljee gaan wij samen met u bepalen hoe het eindproduct eruit zou moeten zien. Vooraf dient u de afmetingen van de luifel en de bevestigingsmethode te bepalen. De beste manier om de afmetingen voor uw luifel op maat te bepalen is om met een stuk touw de hoogte(s), de lengte(s) en de breedte(s) te meten van de ruimte waarbinnen u uzelf en uw spullen wilt beschermen tegen regen, wind en zon. Enkele foto's van de ruimte zijn altijd welkom.

balkonluifelDe meest functionele vorm voor een luifel is een vierkant of rechthoek, maar wij kunnen iedere andere gewenste vorm maken. Wanneer de ruimte die de luifel moet overspannen groot is kan het beter zijn om de luifel uit meerdere stukken te vervaardigen, zodat de krachten die op de luifel komen te staan beter te verdelen zijn.
De ringen stikken wij bij voorkeur vast, omdat dit vele malen sterker is dan het inslaan van ringen. Als er een of meer nokken in de luifel komen, worden deze gefestonneerd met een lederen versterkingsstuk aan de onderkant.

parasolUiteraard kunnen wij ook bestaande luifels en parasols repareren en aanpassen.
Heeft u vragen of ideeen?
Neem contact met ons op.